top of page
Test12 A2.jpg
Test12 A2.jpg
Test12 A2.jpg

- Jag syftade på styrdokumentet, jag menar företagets plattform…

 

- Den är ett år gammal. ETT år gammal Woyzeck. Den GÄLLER inte längre. 

 

- Har det kommit en ny plattform?

 

- Det finns inga plattformar, det finns bara rörelse.

 

- Men kärnvärdena?

 

- Det finns inga kärnvärden! Det finns bara kombinationer!

 

- Men omvärldsanalysen, vår koppling till samhället?

 

- Det finns inget samhälle, det finns bara individer!

 

- Spännande!

 

- Innovation. Revolution. Mutation. Transformation. Passion. Fusion. Motivation. Kondition. Kreation. Perfektion. Abstraktion. Fiktion. Friktion. Option. Intention. Mission. Expansion. Injektion. Konsumtion. Prestation. Vibration. Transaktion. Produktion. Inspiration. Fascination. Kombination. Motivation. Kommunikation. Association. Hallucination. Rotation. Automation. Distribution. Erektion. Reflektion. Cirkulation. Sensation. Interaktion. Relation. Konfrontation. Variation. Integration. Realisation. Nyproduktion. Improvisation. Omorganisation. Information. Provokation. Acceleration. Danslektion!

 

Dramat Woyzeck är från början en världsberömd pjäs skriven av Georg Büchner. Den lämnades ofärdig när författarens dog 1837 vid 23 års ålder. Den handlar om den unge soldaten Woyzeck som lever under förtryck och fattigdom och pressas till bristningsgränsen av omgivningen. Han tappar koncepten och dramat slutar i tragedi när han dödar sin fästmö. 

 

Malmö Dockteaters konstnärliga ledare Erik Holmström har gjort en egen tolkning av pjäsen fullständigt fritt efter Büchners pjäs. Här är Woyzeck ingen soldat. Vem eller vad Woyzeck är är inte helt klart; en projektanställd, en robot, ett samhällstillstånd, en hisspitch, ett dataspel eller en dockteater. Tematik, roller och relationer från originalpjäsen har körts genom en senkapitalistisk torktumlare och ut kommer en flytande massa av intryck från en varufierad omvärld. 

 

Föreställningen görs i samarbete med Helsingborg Stadsteater. Under samma tidsperiod  i april och maj spelas pjäsen både i Helsingborg och i Malmö. De olika uppsättningarna baseras på samma manus och har samma skådespelarensemble på scen, men de är väldigt olika till sin form.

På Malmö Dockteater görs pjäsen i en avskalad, intim och minimalistisk version. Det är en estetisk undersökning som utgår från våra erfarenheter av dock- och objektteater, men den här gången används inga tillverkade dockor. Vi kan kalla det för en dockteater utan dockor.

MEDVERKANDE:

Manus, regi, scenografi: Erik Holmström

Skådespelare: Gustav Berg , Cecilia Borssén , Emma Mehonic , Robert Olofsson

Dramaturg: Tom Silkeberg

Ljusdesign och körteknik: Ernesto Meija

Producent Malmö Dockteater: Sanne Hellberg

I stolt samarbete med: Helsingborgs Stadsteater, ABF. 
 

Läs mer om uppsättningen hos Helsingborgs Stadsteater

Spelperiod på Malmö Dockteater: 16 april till 18 maj 2019.

Spelperiod på Helsingborgs Stadsteater: 6 april till 14 maj 2019. (Spelades på Lillan)

Ny_logo_black_ST_2.png
Logga1-01.jpg
bottom of page