Våren 2021 kommer tecknaren, filmskaparen och författaren Pontus Lundkvist tillsammans med sitt team till Malmö Dockteater för att för första gången göra teater!

Med hjälp av animatroniska dockor, slumpen och en algoritmstyrd dialog är målet är att omsätta vardagens tristess till ett självspelande kodat maskineri. Att obducera stagnerad mellanmänsklig kommunikation och kanske hitta en väg ut.

Vi möter ett gift medelålders (dock)par vars dagar präglas av ständig upprepning och invanda mönster. På ytan tycks de leva ett helt vanligt liv i en vanlig villa i en vanlig tid, ha vanliga grannar, släktingar och jobb. Men är det verkligen så? Varje föreställning är unik och det är inte på förhand bestämt vilka hemligheter som kommer avslöjas.

Tillsammans med serietecknare, animatör och programmerare Tom Karlsson har idén tagits fram. Tom står för programmering och animering, för ljusdesign och komposition står  Daniel Eriksson, Olivia Greve gör ljusdesign och David Wätte är dockmakare. 

Det är nu första gången som Pontus ska veckla ut sitt estetiska universum på teaterscenen.

Verket går under namnet TILLSAMMANS FÖR ALLTID

INFORMATION

Premiär: 2:a maj 2021

Spelperiod: 2:a maj - 30:e maj 2021

Biljetter: TRYCK HÄR

Föreställningen är anpassad efter rådande pandemi. Observera att vi pga. detta har ett mycket begränsat antal platser. Kommer du i rullstol eller är i behov av annan assistans? Är du sjuk och kan inte komma? Vill du byta dag? Mejla oss på malmodockteater@gmail.com

 

Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet.

 

MEDVERKANDE
 

Manus, regi, scenografi: Pontus Lundkvist
Animation, programmering: Tom Karlsson
Dockmakare: David Wätte
Ljuddesign: Daniel Eriksson
Ljusdesign: Olivia Grefve

Röster: Miriam Kaukosalo
Tekniker: Anna Hausenkamp
Producent: Michelle Holm & Anna Jonsson Björck


Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet.

OM KONSTNÄRERNA

Tecknaren och författaren Pontus Lundkvists övriga oeuvre innehåller spridda nedslag inom performance- och obeställd offentlig konst och nollbudgetfilm. Han fostrades i punk- och postpunk-DIY:ens hårda skola på 90-talet och har även bidragit till gräsrotskulturen som fanzinist och redaktör för olika undergroundpublikationer. Ovan jord har han främst gjort sig känd som satiriker i bl a Arbetaren, Aftonbladet kultur och Galago. I tryckt form var han senast aktuell med diktsamlingen Resomeringen på Lystring förlag förra året.

Mer om Pontus: TRYCK HÄR, TRYCK HÄR

Tom Karlsson är tecknare, animatör, musiker och på senare tid även programmerare. Han har genom åren medverkat i diverse tidskrifter, bland annat Det grymma svärdet, Subaltern, Galago och Arbetaren, släppt skiva på Lystring förlag, seriebok på Kolik förlag samt haft ett gäng utställningar här och var. Numera är han verksam under pseudonymen Tom af Brockbrock. Tom Karlsson och Pontus Lundkvist har tidigare samarbetat under gruppnamnet “Det här är straffet”. Tillsammans för alltid är deras första offentliga samarbete sedan 2005.

Mer om Tom: TRYCK HÄR

Daniel Eriksson har studerat musikvetenskap på Göteborgs Universitet (Musikteori, Musikhistoria, Komposition och notation.) Efter det har Daniel spelat i flertalet band (bl.a Lunatic Brigade, The Movements, Reorganize!) som också givit ut musik, där han genomgående varit med och komponerat musik och ofta även axlat rollen som medproducent.

Mer om Daniel: TRYCK HÄR

David Wätte är dockmakare utbildad på DI Dramatiska Institut. David driver Spixas dockmakeri sedan 20 år tillbaka. Där har han gjort dockor till allt från tv/film till museum, scenkonstföreställningar och egna fristående projekt som webbstyrd dockteater med hundratals motorer, mekaniska buktalardockor och silikonblobbar som gör succé i Kina.

Mer om David: TRYCK HÄR, TRYCK HÄR, TRYCK HÄR

Olivia Grefve är utbildad på Malmö Högskola där hon har en fil. Kand. i Scenproduktion. Olivia har arbetat både som föreställningstekniker samt gjort ljusdesign. Bland annat för Banditsagor och Riksteatern. Hon har varit engagerad på Malmö Dockteater sedan 2016.

  • Facebook Black Round
  • Instagram - Black Circle

MED STÖD AV: