top of page
Affisch_Måsen_version_6.jpg
Affisch_Måsen_version_6.jpg

Med en ensemble bestående av elva- och tolvåringar uppför Malmö Dockteater den epokgörande, sönderspelade och fantastiska teaterklassikern Måsen av Anton Tjechov. I tidstrogna artonhundratalskostymer sätter barnen på scenen tänderna i diskussioner om meningen med konsten, kändisskap, livsval, svikna ideal, den unga generationens syn på framtiden, åldrandets grymhet och såklart kärlek, kärlek och kärlek. 

 

Vi har bearbetat pjäsen, tagit bort några roller och förkortat, men behållit kärnan från originalet. Det blir drastiskt och dramatiskt och det haglar av åsikter, anklagelser och kärleksförklaringar.

 

En mycket speciell effekt uppstår när de unga skådespelarna iklär sig vuxenrollerna. För Malmö Dockteater är detta en fortsättning på våra försök att vrida på verkligheten och förskjuta perspektiven för att få syn på världen med en annan blick. 

 

Välkomna till en helt unik teaterföreställning! 

MEDVERKANDE:

Manus, regi, scenografi: Erik Holmström

Producent, regiassistent, scenografi: Sanne Hellberg

Ljusdesign och körteknik: Olivia Grefve

Kostym och mask: Sandra Haraldsen

Fotograf och dramapedagog: Rebecka Ryngfors

Kommunikation: Frida Odenberg

Skådespelare: Felicia Bergenudd, Elliot Berner King, Signe Isacsson, Siri Skoog, Marcus Shaw, Fina Lodén, Oskar Stellinger, Julia Thorlacius, Emilia Persson, Lovisa Finné, Linn Blomé, Axel Isacsson.

Urpremiär: 
7 september 2019.

Spelperiod:

7 september till 10 november 2019.

Spelplats: 

Malmö Dockteater, Hasselgatan 8.

BILDER - Tryck här...

 

Arkadina.jpg
bottom of page