top of page

 

"Av bitar, minnen och skräp bygger hon tålmodigt ett slags flickestetik som är full av yttersta omsorg och som går en djupt till sinnet" Aftonbladet

Limmerskan och The Glue Movement är en föreställning, en installation,

ett fanzine, ett rum för sökandet efter de förlorande delarna och närstudier av stelnande limbubblor. Vad lagar du? Vad är det som har gått sönder? Minns du lukten av ditt barndomslim?
 

 

Verket tar sin utgångspunkt i konstnären och skådespelaren Ellen Norlunds alter-ego Limmerskan (The Glue Girl). Detta skugg-jag har skapat sitt eget universum där hon relaterar allt till lim och lagning. 

 

Genom lim och sköra material närstuderas trasigheten hos minnen, kroppar och drömmar. Det är en undersökning av ensamhet och av längtan efter att höra till, att vara någonannan, att bryta sig fri. 

Publiken bjuds in till Limmerskans laboratorium. I ett flytande repetitivt limmande och söndrande, lagande och krossande, klippande och klistrande med de bilder, melodier och material som finns i vår vardag formas en alternativ verklighet. Här råder en inkonsekvent och känslomässig logik som följer limmets strömmar ner i underjordiska labyrinter och genom ändlösa inre landskap - rakt i i The Glueuniverse. 

Malmö Dockteater fortsätter här med sitt undersökande av objekt och material för att skapa estetiska upplevelser. Genom associativt pysslande, tillverkning av hemmagjorda fanzines, fotografering, kollage, slump och medvetet skapande blir limmet ett konkret material, en metafor och ett uttryck i sin egen rätt. 

MEDVERKANDE:

Ide, koncept, installation/rum och regi: Ellen Norlund

Medverkande: Ellen Norlund 

Musik och ljuddesign: Jenny M. Jensen

Ljusdesign: Kerstin Weimers och Hanna Reidmar

Konstnärlig samtalspartner: Jesper Feldt

Konstruktion och tillverkning: Oskar Olsson och Pål Olsson

Körtekniker: Jenny M. Jensen

Scenografiassistent: Johanna Wagner

Kostymkonstruktion: Nico Svensson

Producent: Anna Jonsson Björck

Grafiskt formgivning: Jan Petterson. 

Föreställningen ges i  samarbete med: ABF och Folkuniversitetet. 

Med stöd av: Region Skåne, Malmö Stad, Kulturådet, Konstnärsnämnden. 

OM KONSTÄREN:

Ellen Norlund är verksam skådespelare och konstnär, utbildad på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet (2005-2009). Sen dess har hon arbetat med bl.a Moment Teater, Orionteatern, Uppsala Stadsteater, Ungscen/öst, Potato Potato Scenkonst och är med och driver performancegruppen Universalsköte.

 

Ellen jobbar med teater, performativa händelser, fanzines, installation och rumslighet. Hon intresserar sig för upplevelser i mötet mellan bildkonst och teater, och strävar efter att aktivera publikens taktila upplevelser av sin omgivning. 

Limmerskan och The Glue Movement är ett pågående konstprojekt som pågår på sociala medier och bl.a gjort nedslag på Stockholms Internationella Seriefestival (2016) och på Galleri Verkligheten i Umeå. På Malmö Dockteater öppnar Limmerskan för första gången sitt laboratorium i full skala, vecklar ut sitt universum och låter alla konstformer samspela i ett och samma verk. 

Instagram: @limmerskanoch_thegluemovement 

Hemsida: Tryck här...

 

 

Urpremiär:
10 november 2017. 

Spelperiod: 

10 november till 19 december 2017. 

Spelplats:

Malmö Dockteater, Hasselgatan 8.

Föreställningens längd: cirka 2 timmar (inklusive paus).

 

bottom of page